Tidligere VA-formand hædret af Det Kongelige Danske Landhusholdningsselskab

Tirsdag var en festdag på Vestjyllands Andels hovedkontor i Herning, hvor der var dækket op med champagne og kransekage.

I centrum for begivenheden var grovvareselskabets nu tidligere, men mangeårige bestyrelsesformand, Leif Haubjerg, som blev tildelt:

Det Kongelige Danske Landhusholdningsselskabs store sølvmedalje – Beviis for en god borgers udviiste patriotiske fliid

Den ”Store Sølvmedalje” blev indstiftet i 1770, året efter Landhusholdningsselskabets oprettelse, og hører til en af selskabets og landbrugets helt store hædersbeviser. Medaljen uddeles kun i helt særlige tilfælde til personer, der på en innovativ måde har biddraget til det danske landbrugs fremme.

Leif Haubjerg er den kun 3. person siden 2014, der modtager det flotte hædersbevis. Det var derfor også med stor stolthed og ditto ydmyghed, at Vestjyllands Andels tidligere bestyrelsesmedlem fik overrakt medaljen af Troels Holst, vicepræsident i Landhusholdningsselskabet.

- Jeg er naturligvis enorm stolt og beæret over at modtage så flot et hædersbevis. Og at det så samtidig sker i selskab med nogle af mine allernærmeste samarbejdspartnere igennem de seneste mange år, gør kun oplevelsen endnu større, fortæller Leif Haubjerg med henvisning til de cirka 100 fremmødte gæster, der bestod af bestyrelsesmedlemmer, repræsentantskabsmedlemmer og medarbejdere fra Vestjyllands Andel.

- Men midt i al virakken sniger der sig naturligvis også noget vestjysk ydmyghed ind. For sådan en hæder kommer altså kun på baggrund af det gode samarbejde, som er hele fundamentet for Vestjyllands Andel. Lige fra medarbejdere til direktion, repræsentantskab og bestyrelse har vi været drevet af et fælles mål om at skabe noget unikt, og det kan vi godt være stolte af. Det er jeg i hvert fald, lyder det fra Leif Haubjerg.

Leif is Leif
Udover Leif Haubjerg og førnævnte Troels Holst var også nuværende bestyrelsesformand i Vestjyllands Andel, Alex Ostersen, samt direktør Steen Bitsch blandt talerne til medaljeoverrækkelsen.

Og sidstnævnte fremhævede Leif Haubjergs store menneskelige kvaliteter som én af grundene til, at han har været med til at sikre både sammenhængskraft og den nødvendige udvikling i andelsselskabet.

- Jeg forsøgte at finde en sang, der indrammer Leif som person, og landede på Opus´ Life is Life. Fordi Leif is Leif. Han er nøjagtig den samme person, uanset om du snakker med ham morgen, middag eller aften. Og uanset om du møder ham i stalden, i bestyrelseslokalet eller i privaten, påpeger Steen Bitsch og tilføjer:

- Det er en stor menneskelig egenskab ved Leif, at man altid ved, hvor man har ham. Den ordentlighed, ydmyghed og samtidige udviklingslyst, som han repræsenterer, er også væsentlige dele af Vestjyllands Andels DNA. Det hverken kan eller vil Leif naturligvis tage hele æren for, men han har været en vigtig figur ift. skabelsen af et solidt Vestjyllands Andel. Og derfor er det fuldt fortjent, at han modtager denne flotte hæder, slutter VA-direktøren.

I efteråret 2022 takkede Leif Haubjerg af som bestyrelsesformand i Vestjyllands Andel efter 20 år på posten. Ny formand er førnævnte Alex Ostersen, der har været medlem af bestyrelsen i en lang årrække.