VA-praktikant: Dét kan jeg godt anbefale andre

I 8 uger har Vestjyllands Andel haft fornøjelsen af William Støvring Schøler, der studerer på Jordbrugsteknolog-uddannelsen med speciale i kvæg på Erhvervsakademi Aarhus.

William påbegyndte uddannelsen i august 2019 og er færdig her til sommer. I den forbindelse har han været igennem to praktikperioder, hvoraf den lange og afsluttende af disse altså har været hos Vestjyllands Andel.

- Jeg er blevet taget rigtigt godt i mod af alle dem, jeg har mødt i løbet af de 8 uger i Vestjyllands Andel. Det har været både spændende og meget lærerigt at opleve, hvordan en virksomhed med så høj fokus på at fastholde deres position som andelsselskab opererer i det daglige, og hvordan de håndterer deres kunder, med fokus på at løsningerne skal skabe værdi for den enkelte. Derudover synes jeg, at det har været spændende at være med rundt på kundebesøg og møde en masse forskellige kundetyper og forskellige slags kundebesøg, fortæller William Støvring Schøler og fortsætter:

- Rundvisningen på fabrikken i Nordenskov har også været et højdepunkt. Jeg har samtidig fået lov at bruge nogle af de ting, jeg har lært på uddannelsen, for eksempel i forbindelse med udarbejdelse af foderblandinger. Samtidig har jeg fået ny viden omkring f.eks. fodring, som jeg vil kunne anvende i fremtiden.

Foderstofbranchens rolle
Praktikperioden har givet William Støvring Schøler et endnu større indblik i foderstofbranchen. Den 23-årige studerende kunne da også godt forestille sig en fremtid netop der.

- Jeg kunne i fremtiden godt tænke mig at beskæftige mig inden for foderstofbranchen. Man har en spændende og til tider travl hverdag, og samtidig går vi ind i en spændende tid, hvor foderstofbranchen uden tvivl kommer til at spille en stor rolle i forbindelse med klimaudfordringerne i landbruget. Derudover synes jeg, det er interessant at komme ud til kunderne, og det arbejde der er med at beskæftige sig med forskellige typer af mennesker og virksomheder, fortæller William Støvring Schøler.

I forbindelse med uddannelsens afsluttende opgave bliver således også nogle af VA´s kunder, der danner grundlag for materialet.

- Nu går starten for alvor på min afsluttende opgave, hvor jeg har hentet inspiration fra nogle af de udfordringer hos landmændene, som jeg er stødt på i forbindelse med min praktik her i VA. Jeg har f.eks. fået mulighed for at snakke med nogle af VA´s kunder og har desuden fået sparring ift. at vinkle min opgave rigtigt, så den forhåbentlig i sidste ende også kan give input til VA. Særligt ift. til en af de udfordringer, der skal løses inden for kvægbruget, i forbindelse med nedsættelse af råprotein i foderet til danske malkekøer, så vi undgår et fald i produktionen af den årsag, forklarer William Støvring Schøler og slutter:

- Så med udgangspunkt i de seneste 8 uger kan jeg godt anbefale andre at tage sin praktik i VA.