Vestjyllands Andel overtager aktier i DanGødning og trækker sig ud af DAVA Foods

Vestjyllands Andel sælger sine aktier i fødevareselskabet DAVA Foods til Danish Agro, som dermed bliver eneejer i selskabet. Samtidig overtager Vestjyllands Andel aktier i DanGødning.

Siden 2008 har Vestjyllands Andel og Danish Agro sammen ejet fødevareselskabet DAVA Foods.

Nu er de to parter blevet enig om en aftale, der betyder, at Danish Agro overtager Vestjyllands Andels aktiepost på 22,3 procent og dermed bliver eneejer.

- Med købet sikrer vi en forenkling i ejerstrukturen og dermed en bedre mulighed for at udnytte synergierne DAVA Foods og Danish Agro imellem. Vi tror på, det vil øge mulighederne for vækst og herunder udvikling af plantebaseret fødevarer produceret af de danske landmænd, siger Henning Haahr, koncernchef i Danish Agro og bestyrelsesformand i DAVA Foods Holding.

Med aftalen udtræder Steen Bitsch og Alex Ostersen, hhv. adm. direktør og bestyrelsesformand i Vestjyllands Andel, af DAVA Foods Holdings bestyrelse.

Som en del af aftalen overtager Vestjyllands Andel samtidig 5 % af aktierne i selskabet DanGødning, der foruden Danish Agro har DLG og Brødr. Ewers i ejerkredsen.

- Aktiehandlerne er en win-win. Vi har længe haft et ønske om at få ejerskab i DanGødning, og da vi hos Vestjyllands Andel ikke har fjerkræfoder ligger DAVA Foods bedre til Danish Agro, begrunder Steen Bitsch.

Ledelsesmæssigt giver overtagelsen ingen ændringer i DAVA Foods, hvor dagligdagen således vil være uforandret.

Vestjyllands Andels mangeårige samarbejde med Danish Agro omkring ejerskabet i Vilomix, DV International Holding og en række indkøbsselskaber i Danmark fortsætter uforandret.