Vestjyllands Andel overtager 100% af aktierne i Adival og fastholder ”business as usual”

Den nuværende direktør i Adival, Søren Christensen, har besluttet sig for at sælge sine resterende aktier i virksomheden – 25% – til Vestjyllands Andel. Dermed skiftes der også ud på direktørposten i Adival, hvor netop Søren Christensen overlader roret til account manager Keld Riis Olsen.

Efter mange års tæt parløb blev Vestjyllands Andel og Adival i 2019 enige om at føje endnu et kapitel til deres fælles historie. Dengang overtog grovvareselskabet 75% af aktierne i Adival.

Den Billund-baserede virksomhed, der beskæftiger sig med genanvendelse af restprodukter fra fødevareindustrien til foderbrug, har i en årrække fungeret som skoleeksempel på landbrugets kvaliteter inden for cirkulær bioøkonomi og minimering af spild. Dette skoleeksempel skal fremadrettet videreudvikles 100% under Vestjyllands Andels vinger, idet den nuværende direktør, Søren Christensen, har ønsket at sælge sine resterende aktier i Adival.

- Vestjyllands Andels historik med Adival går langt tilbage, og siden investeringen i 2019 er vi kun blevet bekræftet i det gode match. Ikke mindst fordi vi i fællesskab har formået at udvikle produktporteføljen og maksimeret anvendelsen af sidestrømme og restprodukter fra fødevareindustrien, hvilket er i fuld overensstemmelse med vores strategi inden for den grønne omstilling. Set i det lys glæder vi os over at kunne købe den resterende del af aktierne, men ønsker samtidig at slå fast, at Adival bevarer sin selvstændighed, fortæller Steen Bitsch, CEO i Vestjyllands Andel og bestyrelsesformand i Adival.

”Business as usual”
Udover ændringen i ejerforholdene skiftes der også ud på direktørposten i Adival, som hidtil har været besat af Søren Christensen. Efter eget ønske stopper han nu i virksomheden for at prøve kræfter med noget andet.

- Jeg er stolt over den udvikling, som hele virksomheden har gennemgået, siden min far for over 40 år siden tog de indledende skridt til Adival. Derfor er det naturligvis også med vemod, at jeg nu takker af, men samtidig er jeg glad for og tryg ved, at Adival i Vestjyllands Andel har en ejer, som har fuld forståelse for forretningen og er dedikeret til at føre den til næste niveau, lyder det fra Søren Christensen.

Han bakkes op af sin mangeårige ”wingman” Keld Riis Olsen, som nu overtager direktørposten.

- Efter 7 års tæt samarbejde med Søren (Christensen, red.) ser jeg frem til at videreudvikle Adival sammen med de øvrige medarbejdere i virksomheden. Vores ambition er fortsat at være førende inden for anvendelse af restprodukter til landbrugssektoren, og denne ambition deles 100% af Vestjyllands Andel. Foreløbigt har vores samarbejde da også vist sig at være særdeles frugtbart, så strategien er i al sin enkelhed: ”Business as usual”, slutter Keld Riis Olsen.