VA-kunde fremviser imponerende resultater

Per Kaasgaard er én af efterhånden mange VA-kunder, som fodrer sine grise med vores PilleCross-løsning. Tidligere benyttede han sig af expandat-foder, men som en konsekvens af tiltagende problemer med at få det igennem vådfoderanlægget, var et foderskifte nødvendigt.

- Jeg har tidligere brugt expandat, men oplevede at det begyndte at danne bro i mine siloer. Derfor kom der alt for mange alarmer og unødvendige stop på vådfoderanlægget, og efter at have rådført mig med Brian Agerbo og Boe Hammelsvang (salgschef og produktkonsulent i Vestjyllands Andel, red.) besluttede vi os for at skifte til PilleCross, fortæller Per Kaasgaard og tilføjer:

- Det må siges at være en succes. Nu kører foderet igennem vådfoderanlægget uden problemer.

Den samme blanding, som PelletCross består af, bliver benyttet på en anden af Per Kaasgaards ejendomme, hvor grisene får serveret tørfoder ad libitum. Her kan han glæde sig over nogle imponerende resultater i sin besætning, hvilket tydeliggøres igennem nedenstående nøgletal.

 

  • Resultater på tørfoder: 30 -110 kg
  • Daglig tilvækst: 1090 gram
  • Fesv/kg tilvækst: 2,47
  • Kødpct: 62


Generelt er Per Kaasgaard da også godt tilfreds med produkterne og ikke mindst det samarbejde, som han har med Vestjyllands Andel.

- Det fungerer rigtig godt. De er lydhør over for de problemstillinger, som man indimellem har i bedriften. Og hvis de ikke har en løsning på stående fod, tager de det med ”hjem” for at sparre med kollegerne, inden de vender tilbage med et svar, forklarer Per Kaasgaard.

- Og så er jeg glad for, at de er så opmærksomme på formalingsgraden, som de er. Det skaber noget stabilitet i vores produktion, så vi kan få de bedst mulige grise, slutter han.